Nesavjesni vozači u istočnoj Hercegovini: Vozili 110 km/h na ulazu u grad

TREBINJE, GACKO – Ni obavještenje da je radarski sistem “Ramer 10” na putnoj mreži istočne Hercegovine u proteklom mjesecu nije u dovoljnoj mjeri uticalo na svijest pojedinih vozača, pa su tako dva vozača “uhvaćena” sa prekoračenjem od čak 60 km/h većim od dozvoljenog, od čega jedan na dionici puta na kojoj su do sada odneseni brojni ljudski životi.

Kako “Moja Hercegovina” saznaje u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srpske, dva vozača vozila su brzinom od 110 km/h – jedan u mjestu Vrbica kod Gacka, na ulazu u grad, u kome su se u proteklom periodu desile brojne saobraćajne nesreće sa ljudskim žrtvama, a drugi na Bilećkom putu, na samom ulazu u Trebinje.

– Najveće prekoračenje brzine kretanja vozila koje je u poslednjih mjesec dana evidentirano na putevima na području koje operativno pokriva Policijska uprava Trebinje, iznosi 60 km/h od dozvoljene brzine. Naime, prekoračenje je evidentirano na dvije lokacije gdje je propisana brzina kretanja 50 km/h, i to na Bilećkom putu u Trebinju, te magistralnom putu u mjestu Vrbice u Gacku – rekli su iz MUP-a RS za naš magazin.

Radarski sistem “Ramer 10”, u proteklih 20 dana, na putnoj mreži istočne Hercegovine “uhvatio” je čak 928 vozača koji su prekoračili brzinu. Najviše evidentiranih prekršaja bilo je u Trebinju – 539, a slijedi ga Bileća sa 151 prekršajem. U Gacku je evidentirano 74, u Ljubinju 68, u Berkovićima 57, a najmanje prekršaja evidentirano je u Nevesinju – 39.

Iz Policijske uprave Trebinje redovno apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajnu kulturu i saobraćajne propise, ali pojedinci uvijek ostaju gluvi na ove apele. U prilog tome govore i podaci MUP-a Srpske, prema kojima je na putevima Republike Srpske u prošloj godini život izgubilo 130 osoba.

Jelena Denda Borjan

Autor