Nema drugog kruga: Vučić predsjednik sa 50+, slijede ga Janković, pa Beli

Prema podacima agencije Ipsos, na osnovu 86,2 odsto obrađenih podataka, predsjednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić osvojio je 54,9 odsto glasova na izborima u Srbiji.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Po tim podacima, na drugom mjestu je kandidat Saša Janković, koji je osvojio 16,3 odsto glasova.

Treći je Luka Maksimović (Ljubiša Preletačević Beli) sa 9,5 odsto, a na četvrtom mjestu je Vuk Jeremić sa 5,7 odsto podrške birača.

Vojislav Šešelj osvojio je 4,4 posto glasova, Boško Obradović 2,3 a Saša Radulović 1,4 procenta glasova. Nenad Čanak je osvojio 1,2 procenta, kandidat DSS-a Aleksandar Popović je osvojio 1,1 odsto, a Miroslav Parović je ispod jednog procenta podrške.

Cesid: Vučić pobjednik u prvom krugu

Na osnovu 80,7 odsto obrađenog uzorka, Aleksandar Vučić je na predsjedničkim izborima dobio 55,8 odsto glasova, saopštio je Centar za slobodne izbore i demokratiju (CESID).

Na drugom mjestu je Saša Janković sa 15,6 odsto, treći je Luka Maksimović sa 9,4 odsto, a četvrti Vuk Jeremić sa 5,8 odsto.

Vojislav Šešelj je osvojio 4,6 odsto glasova, Boško Obradović 2,2 a Saša Radulović 1,3 odsto. Nenad Čanak je osvojio 1,2 odsto glasova, Milan Stamatović – 1,3 odsto, Aleksandar Popović – 1,1 odsto a Miroslav Parović je osvojio 0,3 odsto glasova.

Predstavnik CeSID-a Đordje Vuković izjavio je da će rezultati do kraja prebrojavanja možda moći da se izmjene za jedan ili dva odsto, ali da je izvjesno da je Vučić pobijedio i da neće biti drugog kruga.

RIK obradio manje od pet odsto biračkih mjesta

Prema podacima Republičke izborne komisije (RIK), na osnovu 3,96 odsto obrađenih glasačkih listića, kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić osvojio je 62,82 odsto glasova.

Slijedi Saša Janković sa 10,85 odsto, a zatim Luka Maksimović sa 7,91 odsto.

Ti podaci su objavljeni na monitoru koji se nalazi u Skupštini Srbije, na kojem se objavljuju rezultati kako pristižu.

Tagovi:
Autor