Monodrama “Na dan svođenja računa” izvedena u Bileći

BILEĆA – Mlada glumica Marija Đajić izvela je večeras u bilećkom Domu kulture monodramu “Na dan svođenja računa”, njen autorski rad sa kojim je završila Master studije na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu.

Đajićeva je sama napisala tekst i režirala pomenutu monodramu uz pomoć svog mentora, a kako je rekla glavna inspiracija bila joj je poezija Rada Drainca.

“Za sam rad me je inspirisala poezija Rada Drainca sa kojom sam se upoznala na nekoj drugoj godini osnovnih studija u Banjaluci. Onda sam se konsultovala sa profesorom govora, on me je podržao u cijeloj ideji. Za vrijeme cijelog školovanja sam se pitala gdje da ga uvrstim u koji program, i evo se ukazala prilika da to bude master rad. Ali pošto ne postoji nijedan dramski tekst u kome se prožima njegova poezija, morala sam sama da pišem. Prvo je to bila duo-drama, ali sam zbog nedostatka vremena morala da prebacim tekst u monodramu i eto, sad je igram”, rekla je Marija Đajić.

Marija Đajić (Foto: Moja Hercegovina)

Sa ovom monodramom Marija je učestvovala  na Festivalu monodrame i pantomime u Zemunu gdje je dobila nagradu za najbolju mladu glumicu, a večeras je bilo osmo igranje. Marija će svoju monodramu u narednom periodu igrati u Laktašima, Prnjavoru i Banjaluci.

Milena Koprivica

 

Autor