Ivanovićev brat: Ubijena nada u mir i demokratiju na Kosovu

Miroslav Ivanović, brat Olivera Ivanovića koji je jutros ubijen u Kosovskoj Mitrovici, rekao je da je tim činom ubijena nada u mir i demokratiju na Kosovu i Metohiji i dodao da ne želi da spekuliše o tome ko stoji iza ubistva.

“Odgovor na to pitanje moraju dati domaće i međunarodne bezbjednosne strukture koje su prisutne i na sjeveru Kosova”, istakao je Miroslav Ivanović.

On je rekao da će posmrtni ostaci Olivera Ivanovića biti izloženi tokom dana i sutra, najvjerovatnije u sjedištu Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” čiji je Oliver Ivanović bio predsjednik, “kako bi se Mitrovica oprostila od njega i on od grada u kojem je želio da živi”.

“U toku su naši pokušaji, moji i naših prijatelja da u Beogradu obezbijedimo grobno mjesto jer smo odlučili da Olivera sahranimo u Beogradu”, dodao je Miroslav Ivanović.

On je rekao da svi Srbi na Kosovu i Metohiji poslije ubistva njegovog brata treba da se pitaju šta dalje.

“Ubijen je onaj koji se zalagao za mir i demokratiju, za suživot Srba i Albanaca, za opstanak Srba na svojim ognjištima i progon kriminalaca. Šta nam drugo preostaje nego da se zapitamo šta nam je činiti dalje”, upitao je Miroslav Ivanović.

Na Olivera Ivanovića jutros je izvršen atentat u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Autor