Incident u hrvatskom Saboru, Pernara izbacili iz sale

Predsjednik hrvatskog parlamenta Željko Rajner prekinuo je sjednicu na pet minuta, zbog verbalnog sukoba s poslanikom Ivanom Pernarom.

Izbacivanje Prnara iz Sabora
Izbacivanje Pernara iz Sabora

Njega je prethodno dva puta opomenuo zbog ometanja sjednice, jer je Pernar glasno dobacivao iz klupe. Potom mu je Rajner naredio da napusti salu ali se Pernar na to oglušio.

Ni obezbjeđenje nije uspjelo da Pernara nagovori da izađe, pa je Rajner prekinuo sjednicu dok se “situacija s Pernarom ne riješi”.

“Zaustavićemo vrijeme dok se ova situacija ne razriješi. Kolega Pernar, koji silom želi privući pažnju javnosti i medija, će sad konačno biti sretan”, rekao je Rajner, nakon čega je Branko Bačić u ime HDZ-a tražio petominutnu pauzu. “Napravit ćemo pauzu radi mira u ovom Saboru”, rekao je Rajner.

“Akademik je upravo najavio totalitarne metode, čekamo da po mene dođe straža. Evo, ovog trenutka dolazi s ciljem da me izbaci”, rekao je Pernar mirno čekajući da obezbjeđenje dođe do njega.

pernar_izbacivanje1

“Rajner nema pravo na fašistički način, kao Hitler voditi Sabor”, rekao je Pernar obezbjeđenju i odbio da izađe.

“Ovo je demokratija, ovo je HDZ, ovo je njihova politika, ovo je njihova politika EU i ljudskih prava za koje se zalaže Plenković”, vikao je Pernar dok su ga izbacivali iz Sabora.

 

Tagovi:
Autor