Đokić najavio nove investicije u Nevesinje i Hercegovinu

NEVESINJE – Članovi Socijalističke partije Nevesinje izabrali su danas 19 članova Opštinskog i pet članova Nadzornog odbora, a izboru je prisustvovao vrh stranke na čelu sa predsjednikom Petrom Đokićem koji je najavio nove investicije u Hercegovinu, sigurnu pobjedu aktuelne vlasti u Srpskoj i borbu za pozicije u Sarajevu koje drže stranke “Saveza za promjene”.

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić je rekao da bi bez učešća socijalista politički život, ali i ulaganja u Nevesinje bila manja i naglasio da je aktuelna vlast u Hercegovini započela niz projekata, prevashodno onih u energetskom sektoru i da će se kroz njih u ovu regiju uložiti oko dvije milijarde maraka.

“Najvažniji projekti koji se danas realizuju u Hercegovini su oni iz oblasti energetike. U toku je izgradnja HE “Dabar”, a pokušavamo da obezbjedimo finansiranje druge faze radova na budućoj hidroelektrani. Trenutno vodimo pregovore sa Kinezima koji su pokazali ozbiljan interes i uvjeren sam da će sredstva biti obezbjeđena”, rekao je Đokić i istakao da se vode pregovori oko izgradnje HE “Buk Bijela” i TE “Gacko 2” te da će problem predstavljati opozicija koja, po njegovim riječima, opstruiše rad vlasti i da je zbog toga neophodno osvojiti pozicije vlasti u Sarajevu.

Petar Đokić

Đokić je pohvalio rad opštinskog odbora u Nevesinju rekavši da, zahvaljujući njima, partija ima mogućnost da učestvuje u kreiranju i realizaciji projekata u Nevesinju i da su socijalisti, zbog svoje politike, poželjan partner svim nosiocima vlasti.

“Drago mi je što u Nevesinju nakon deset mjeseci počinju da se realizuju projekti koji su dio predizbornih obećanja nove vlasti. Članovi naše partije su pomogli niz projekata u Nevesinju, a potrudićemo se da u narednom periodu animiramo investitore iz Srbije kako bi ulagali u ovaj kraj”, rekao je Đokić.

Predsjednik Opštinskog odbora Socijalističke partije Nevesinje Ognjen Kuljić se osvrnuo na nastanak nevesinjskog odbora, njegov postojanje, kao i na to da je jedan od najbolje pozicioniranih odbora SP-a u Srpskoj.

Ognjen Kuljić

“Moram da se zahvalim svima koji su omogućili dobre rezultate naše stranke u prethodnim izbornim ciklusima, a očekujem još bolje. Ostaje žal što nismo izborili za direktni mandat u NSRS, pored jednog kompenzacionog mandata i nadam se da ćemo taj naš osnovni cilj ostvariti na narednim izborima”, rekao je Kuljić, koji je izrazio zadovoljstvo koalicijom u Nevesinju i činjenicom da je SP, sa tri odbornika, važan dio nje.

Predsjednik Izvršnog odbora SP Slobodan Protić je rekao da je u Nevesinju jedan od najorganizovanijih odbora i da je trud hercegovačkih socijalista nagrađen tako što su dobili predstavnike u svim strukturama partije, a potpredsjednik stranke Maksim Skoko i načelnik opštine Nevesinje su čestitali novoizabranim članovima i pozdravili rad partije.

Izbornoj konferenciji u Nevesinju prisustvovalo je 110 od ukupno 113 delegata iz Nevesinja.

Ljubiša Bukvić

Autor