Dodik: Veliki dan za Srbiju i čast za Srpsku

Beograd – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je svečana inauguracija predsjednika Srbije Aleksandra Vučića veliki dan za Srbiju, čast za sve Srbe gdje god živjeli, kao i za Republiku Srpsku.

“Želim da čestitam inauguraciju gospodinu Vučiću. Srbija na ovaj način i treba da obilježava inauguraciju svog predsjednika. To je čast za sve nas Srbe gdje god živjeli. Ovo je čast za Republiku Srpsku. To doživljavamo kao svoj događaj i želim sve najbolje Srbiji i ljudima u Srbiji”, rekao je Dodik novinarima u Palati “Srbija”.
Predsjednik Srpske je istakao da veliki broj visokih zvanica na svečanoj inauguraciji govori o tome da je Srbija pod vođstvom Vučića posljednjih godina pridobila međunarodnu pažnju.

On je ocijenio da svijet i Balkan reaguju na činjenicu da je Srbija vratila svoju regionalnu snagu i da postaje najvažnija zemlja regiona u geopolitičkom smislu.

“Jasno je da sa Srbijom može graditi stabilnost i mir u regionu i da Srbija igra odlučujuću i ključnu ulogu. Zato su tu ljudi iz velikog broja zemalja, predstavnici političkog i javnog života”, rekao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske je naveo da će se na marginama svečanosti sresti sa mnogim zvaničnicima iz regiona i svijeta, te da je sa nekim već razgovarao.

Autor