Četvorica Dabrana na pokloničkom putovanju u manastir Ostrog

BERKOVIĆI – Četvorica mladića iz Berkovića krenula su na 130 kilometara dugo pješačenje do Manastira Ostrog kako bi se poklonili moštima Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog.

Foto: Privatni album

Stevo Dobranić (17), Miljan Rogan (17), Vasilije Ilić (18) i Darko Lučić (17) trenutno se nalaze u Nikšiću odakle su za “Moju Hercegovinu” potvrdili da put protiče u najboljem redu i da im je drago što su na korak od ostvarenja svoga cilja.

“Ovo iskustvo je nezaboravno. Umor uzima danak, ali naša želja za ostvarenjem cilja ne daje nam da posustanemo. Do sada je sve proteklo kako smo planirali. Prvi dan prešli smo 50 kilometara i noćili smo u manastiru Kosjerevo, gdje su nas lijepo ugostili. Drugi dio puta bio je znatno teži. Danas planiramo da stignemo do manastira Ostrog i poklonimo se moštima Svetog Vasilija, a već sutra nakon liturgije vraćamo se nazad u naše Berkoviće”, kazao je Stevo za “Moju Hercegovinu”.

Foto: Privatni album

Najstariji među njima Vasilije Ilić u putu proslavlja svoj 18 rođendan, a najveći poklon će mu, kaže, biti dolazak do manastira.

Inače, mladićima iz Berkovića ovo je prvo pokloničko putovanje u manstir Ostrog.

Foto: Privatni album

Nikolija Bjelica

Autor