Bilećanki Jani Dunđerović prva nagrada na republičkom likovnom konkursu

BILEĆA – Bilećanka Jana Dunđerović iz Vrtića “Budućnost” osvojila je prvo mjesto na likovnom konkursu na temu “Moja porodica”, koji organizuje Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS. Jana je nagrađena sa 1.000 KM koje joj je danas u Trebinju uručila ministarka Jasmina Davidović.

Jana Dunđerović i njen pobjednički rad (FOTO: Trebinjelive.info)

Prvu nagradu Jana je osvojila sa crtežom na kojem je prikazala svoju porodicu.

“Nacrtala sam svoju porodicu. To su moji majka tata i seka. Ja sam sama radila taj crtež, nije mi niko to pomagao”, kratko je rekla Jana.

Na konkurs o temi “Moja porodica” stiglo je 700 radova iz 29 vrtića iz Republike Srpske. Drugo mjesto i nagradu od 750 KM osvojila je Ana Nedić iz Vrtića “Majka Jugović” iz Doboja 750 KM, a treća nagrada i 500 KM pripala je Anji Stjepanović iz Vrtića “Radost” iz Bratunca.

Dodjelom ovih nagrada danas je obilježen 15. maj – Međunarodni dan porodice, a za mjesto održavanja centralne manifestacije ove godine je izabrano Trebinje.

Davidovićeva je istakla da je obilježavanje ovog datuma važno da bi se podigla svijest u društvu o značaju porodice, te navela da je jedan od najvećih problema sa kojima se susreće društvo pad nataliteta.

Bračni parovi imaju i veliki problem sa sterilitetom”, rekla je Davidovićeva, navodeći da taj problem ima od 15 do 20 odsto bračnih parova, a prenosi Srna.

Ona je dodala da nadležno Ministarstvo podržava porodicu posredstvom različitih finansijskih pomoći, pomaže tri sigurne kuće u Republici Srpskoj, finansijski podržava udruženja koja se bave podrškom porodice, škole, vrtiće, staračke domove, kao i vladine i nevladine organizacije.

Davidovićeva je danas obišla i porodilišta u Trebinju i Nevesinju gdje je porodiljama uručila poklon pakete.

U Kulturnom centru na centralnoj manifestaciji izveden je bogat muzički program u kome su učestvovali učenici Muzičke škole i djeca iz trebinjskih vrtića.

Autor