Bileća: Biblioteka “Vladimir Gaćinović” uručila novogodišnje paketiće za “Vedar osmijeh”

BILEĆA – Narodna biblioteka „Vladimir Gaćinović“ iz Bileće danas je u svojim prostorijama organizovala druženje sa djecom s poteškoćama u razvoju iz Udruženja „Vedar osmijeh“, a tom prilikom uručeni su im novogodišnji paketići.

Korisnici Udruženja “Vedar osmijeh” sa osobljem Narodne biblioteke “Vladimir Gaćinović (Foto: Moja Hercegovina)

Ovo je ujedno bio prvi put da su korisnici Dnevnog centra „Vedar osmijeh“ posjetili ovu ustanovu.

Irena Dunđer, v.d. direktora Narodne biblioteke „Vladimir Gaćinović“, rekla je da su ovim skromnim gestom željeli da pred praznike obraduju djecu i da im pokažu da nisu zapostavljeni.

„Djeca s poteškoćama u razvoju mogu pravilnom brigom zajednice, odgojem i obrazovanjem u skladu sa njihovim mogućnostima, postati sposobni za ravnopravno sudjelovanje u svakodnevnim aktivnostima. Mi smo ovim htjeli pokazati toj djeci da mislimo na njih i da ovim činom podstaknemo našu zajednicu da obrate više pažnje na ovu djecu“, istakla je Dunđer.

Irena Dunđer (Foto: Moja Hercegovina/arhiv)

Ankica Milićević, vaspitač u Udruženju „Vedar osmijeh“, rekla je da za korisnike Udruženja ovi pokloni znače mnogo više od paketića sa slatkišima, jer su ovim zapravo poklonjene pažnja i ljubav koje imaju mnogo veću vrijednost.

„Ovo što je danas za nas pripremila Narodna biblioteka je zaista predivno. Ovo je nešto više od poklona, jer pokloni nisu samo paketići sa slatkišima. Oni su na ovaj način našoj djeci darovali svoju ljubav, pažnju i to nam zaista mnogo znači“, naglasila je Milićević.

Ivana Jokanović, jedna od korisnica Dnevnog centra „Vedar osmijeh“, izrazila je zadovoljstvo i zahvalnost zbog  ukazane pažnje.

„Hvala svima koji su se sjetili našeg Udruženja, hvala svima koji nas vole i podržavaju. Želim da čestitam novogodišnje praznike“, rekla je Ivana Jokanović.

Ivana Jokanović ( Foto: Moja Hercegovina/arhiv)

Prethodnih dana Narodna biblioteka „Vladimir Gaćinović“ zajedno sa učenicima bilećkih osnovnih škola organizovala je radionicu u okviru koje su specifičnim kreativnim detaljima ukrasili prostorije ove ustanove.

 

Milena Koprivica

 

Autor