Početna  /  Tužilaštvo formiralo predmet “Đaković”
Izdvajamo Republika Srpska

Tužilaštvo formiralo predmet “Đaković”

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci formiralo je predmet “Đaković”, koji se odnosi na izjavu biznismena iz Rogatice Miladina Pandurevića u emisiji “Izazovi” na BN televiziji 27.4.2018. godine, saznaje Moja Hercegovina.

Predmet je formiran po krivičnoj prijavi koju je podnio predsjednik organizacije “Restart Srpska” Stefan Blagić, a u kojoj se navodi da je Pandurević u emisiji koja se emitovala uživo priznao da je morao da plati reket u iznosu od 250.000 KM NN licima posredstvom poznatog TV voditelja Mate Đakovića, da bi dobio kredit od IRB-a za nastavak proizvodnje u svojoj firmi.

“Danas sam dao izjavu povodom krivične prijave protiv Mate Đakovića i NN lica koju sam podnio još prije dvije godine, a koja se tiče krivičnih djela iznude i primanja mita. Miladin Pandurević je jasno i nedvosmisleno priznao da je morao da da mito određenim ljudima, a kao savjestan građanin sam na tu okolnost podnio krivičnu prijavu jer OJT Banjaluka nije reagovalo po službenoj dužnosti”, navodi Blagić i dodaje da ipak nema puno optimizma, s obzirom na, kako kaže, dosadašnji rad OJT Banjaluka.

Kako Moja Hercegovina saznaje, uskoro će biti ispitani i sam Miladin Pandurević, kao i okrivljeni Mato Đaković.

Šta je tačno izjavio Pandurević prije više od dvije godine podsjetite se u video prilogu.

Тужилаштво спроводи истрагу у случају рекетирања

Након што је Миладин Пандуревић, бизнисмен из Рогатице, у емисији "Изазови" на БН телевизији оптужио Мату Ђаковића за узимање рекета у износу од 250.000 КМ, предсједник Рестарта Стефан Благић поднио је кривичну пријаву Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци против Ђаковића. Тужилаштво је послије двије године отворило истрагу, па ће Стефан сутра у ПС Центар у Бањалуци у 11 часова дати изјаву на наведене околности. Једино што можемо да кажемо је да је застрашујуће да се тужилаштво огласило након цијеле двије године…Подсјетите се шта је тачно Пандуревић рекао у "Изазовима".

Gepostet von РеСтарт Српска – ReStart Srpska am Mittwoch, 3. Juni 2020

Autor: D.S.

300 Shares
Copy link
Powered by Social Snap