Bileća: Zoran Šešlija pobjednik šahovskog prvenstva slijepih i slabovidnih lica RS

BILEĆA- Zoran Šešlija iz Istočnog Sarajeva pobjednik je petnaestog šahovskog prvenstva slijepih i slabovidnih lica Republike Srpske koje je u protekla tri dana organizovano u Bileći.

Pobjednici šahovskog prvenstva slijepih i slabovidnih RS sa predsjednikom Saveza slijepih RS (Foto: Moja Hercegovina)

Drugo mjesto osvojio je Dušan Babić iz Bileće, dok je treći bio Pero Petrović iz Istočnog Sarajeva.

Pobjednik ovog prvenstva, Zoran Šešlija, za „Moju Hercegovinu“  je izrazio zadovoljstvo samom organizacijom rekavši da je takmičenje proteklo u fer i sportskoj atmosferi.

„Mogu reći da je ovo jedno predivno druženje i iskustvo. Predivno je organizovano.Uslovi su predivni za šahistu. Sreća je ovaj put mene poslužila, pa sam pobijedio. Konkurencija je bila odlična. Bila su nas trojica- četvorica sa istim brojem poena, ali sreća je prevagnula da ja pobijedim“, rekao je Šešlija.

Međuopštinski savez slijepih iz Bileće ove godine je prvi put organizovao šahovsko prvenstvo slijepih i slabovidnih Republike Srpske u Bileći.  Predsjednik ovog saveza Dušan Babić rekao je da u tome ne bi uspjeli da nije bilo podrške i pomoći Skupštine opštine Bileća i privrednih subjekata iz Bileće koji su bili sponzori.

„Nama je bitno da smo imali veliku podršku od Skupštine opštine Bileća i naših privrednika iz Bileće. Oni su bili sponzori, da njih nije bilo ovo se ne bi moglo održati. Ovo je prvi put da se u Bileći organizuje šahovsko prvenstvo, kao i susreti reprezentacija, nadamo se da će biti i dalje“,izjavio je Babić za naš magazin.

Uoči početka prvenstva organizovan je i prijateljski šahovski meč reprezentacija Republike Srpske i Srbije, na kome je pobjedu odnijela reprezentacija Republike Srpske.

Predsjednik Saveza slijepih RS-a Branko Suzić rekao je da ovakvi susreti doprinose boljem povezivanju i saradnji Saveza slijepih Srpske i Srbije.

„Odnedavno smo potpisali sporazum sa Nacionalnim sportskim savezom slijepih Srbije tako da svake godine organizujemo i prijateljske šahovske susrete dvije reprezentacije, sa željom da se unapređuje šah među slijepima, da se bolje povezujemo i sarađujemo i da doprinesemo da oni najbolji šahisti dođu do izražaja na tim takmičenjima“, rekao je Branko Suzić za „Moju Hercegovinu“.

Petnaesto pojedinačno šahovsko prvenstvo Republike Srpske ove godine je okupilo 13 takmičara iz svih krajeva Republike Srpske, a za najbolje šahiste obezbijeđene su skromne novčane nagrade, pehari, medalje i diplome.

Milena Koprivica

Autor