ZK „Osvit“ proslavio krsnu slavu – „Ljubodarje“ zabavilo Bilećane

BILEĆA – Povodom svoje krsne slave, Vavedenja Presvete Bogorodice, Zavičajni klub „Osvit“ iz Bileće organizovao je sinoć za svoje sugrađane kulturno-zabavni program simboličnog naziva „Ljubodarje“ u Domu kulture „Jevto Dedijer“ u Bileći.

Ljumo Hrnjez (lijevo) sa učesnicima "Ljubodarja" (FOTO: Moja Hercegovina)
Ljumo Hrnjez (lijevo) sa učesnicima “Ljubodarja” (FOTO: Moja Hercegovina)

Pored nastupa mladih harmonikaša, recitatora i solo pjevača, Bilećani su najviše uživali u duo drami “Tajo i sin” koju su za ovo veče specijalno pripremili i izveli mladi glumci amateri Slobodan Janjić i Stefan Samardžić. Oni su publici na duhovit način prikazali, odnos između oca policajca i sina školarca koji baš i ne voli školu, pa pokušava na različite načine da izbjegne odlazak u nju. Tekst za ovu dramu napisao je upravo Stefan Samardžić, a Slobodan i on su je zajednički režirali.

Stefan Samardžić i Slobodan Janjić izvode svoju duo dramu (FOTO: Moja Hercegovina)
Stefan Samardžić i Slobodan Janjić izvode svoju duo dramu (FOTO: Moja Hercegovina)

Predsjednik ZK „Osvit“  Miodrag Hrnjez – Ljumo kaže da se svake godine u čast Vavedenja Presvete Bogorodice, koja je ujedno i krsna slava manastira Dobrićevo, organizuje sličan program, te izrazio zadovoljstvo nastupima svojih članova.

„Ovo veče smo nazvali Ljubodarje, jer sve što mi radimo, radimo iz ljubavi, s ljubavlju i za ljubav naših sugrađana. Večeras smo imali jedan koktel program, i ja mislim da su ovi koju su došli mogli da uživaju, a oni koji nisu došli, oni će da zažale posebno zbog ove duo drame, koja je podijeljena u dva dijela, zato što je to još uvijek u fazi izrade. Ova duo drama traje dvdesetak minuta, a kada je proširimo ona će moći da se igra na svim pozorišnim scenama ne samo Republike Srpske, nego i šire“, objašnjava Hrnjez za „Moju Hercegovinu“ i dodaje da mu je drago da je reakcija publike na dramu bila odlična.

Prema njegovim riječima, ZK „Osvit“ je i formiran da bi se pružila mogućnost mladim Bilećanima da izraze svoj talenat i dokažu da imaju kvalitet. Istakao je posebno zadovoljstvo zbog nastupa najmlađih Bilećana, rekavši da oni predstavljaju dobar primjer ostalima.

„Čuli ste dva mlada harmonikaša koji su imali svoje tačke koje su bile lijepo propraćene od publike i mislim da su korektno izvedene. Imali smo i jednu malu recitatorku koja ima šest godina i ovo je bio njen prvi nastup. Ona je to sjajno uradila“, smatra Hrnjez.

Jedan od harmonikaša na sinošnjem nastupu (FOTO: Moja Hercegovina)
Marko Stajić, jedan od harmonikaša na sinošnjem nastupu (FOTO: Moja Hercegovina)

Kako kaže, ZK „Osvit“ u svom radu nastoji da probudi kreativnu energiju u svojim sugrađanima i koliko toliko doprinese kulturnom i duhovnom životu Bileće.

Zavičajni klub „Osvit“ je  u posljednjih nekoliko godina jedna od svijetlih tačaka bilećke kulturne scene, a svoje sugrađane su i sinoć počastili lijepim kulturno-zabavnim programom. Oni koji su se  zatekli u Domu kulture „ Jevto Dedijer“ sigurno su se veoma lijepo zabavili.

Milena Koprivica

Tagovi:
Autor