Volonteri zasadili drvored prijateljstva u Nevesinju

NEVESINJE – Volonteri i prijatelji konjičke regije su u saradnji sa volonterima iz nevesinjske Organizacije kreativnog okupljanja zasadili danas u Nevesinju 50 sadnica javora u drvored prijateljstva, time dali trajni pečat ljepšem izgledu grada i poručili da žele bolju zajedničku budućnost.

(FOTO: Moja Hercegovina)
(FOTO: Moja Hercegovina)

Branimir Tamindžija predsjednik Udruženja oboljelih od multiple skleroze istočne Hercegovine kaže da mu je drago što su se i nevesinjski volonteri pridružili akciji sadnje drvoreda prijateljstva u sklopu projekta ,,Dobar komšija zlata vrijedi”, koju organizuju volonteri iz Konjica.

,,Danas se sadi 50 sadnica javora na lokalitetima oko osnovne i srednje škole, sportske dvorane, vrtića i Partizanskog groblja. Meni je srce puno radosti kada vidim mlade volontere koji po prvi put iz Federacije dolaze u Republiku Srpsku, da se druže sa svojim prijateljima”, kaže Tamindžija i dodaje da će nakon što se drvored zasadi volonteri imati priliku da se druže i da gosti iz Konjica upoznaju Nevesinje.

Predsjednik Udruženja volontera i prijatelja konjičke regije Adis Muhibić je rekao je ovo prvi put da je mladost iz Konjica došla u posjetu vršnjacima iz Nevesinja.

(FOTO: Moja Hercegovina)
Adis Muhibić (FOTO: Moja Hercegovina)

,,Trenutno ovde volonterski radimo, a nakon toga planiramo radionice gdje će se naša omladina edukovati iz oblasti multikulturalizma i međusobne saradnje. Jednostavno, mladost Konjica i Nevesinja danas poručuje ne mržnji”, kaže Muhibić.

Jedan od volontera, Nevesinjac David Vuković poručuje da su se okupili radi druženja i međusobnog upoznavanja.

33
David Vuković (FOTO: Moja Hercegovina)

,,Mi smo se prošlu jesen odlično proveli u Konjicu i nadam se da će se i oni dobro osjećati u našem Nevesinju. Cilj ovog druženja je upoznavanje omladine, zaboravljanje ružne prošlosti kako bi se izgradila bolja budućnost”, smatra Vuković.

Volonteri iz Konjica i Nevesinja su potvrdili da će pokušati da češće organizuju druženja kako bi, kroz međusobno upoznavanje, nastavili da čine društveno korisne stvari.

Ljubiša Bukvić

Autor