Vjetar razbuktao požar na području Trebinja

 TREBINJE- Požar na području Trebinja razbuktao se zbog pojačanog vjetra i kreće se prema selima Zagora i Plana Dola, saopšteno je iz Uprave civilne zaštite Republike Srpske.

Požar u Trebinju, ilustracija

U gašenju učestvuje oko 40 vatrogasaca, te pripadnici Civilne zaštite, radnici Hidroelektrana na Trebišnjici, šumari i mještani. Ugašeni su požari kod sela Vrbno, kod Arsnalagića mosta i u Gorici.

Šumski požar na planini Baba, u opštini Gacko i dalje je aktivan i ne gasi se zbog nepristupačnog terena. Juče je u četiri navrata dejstvovao helikopter Oružanih snaga BiH.

Na području Bileće aktivni su požari na planini Viduši i Bukovom vrhu, a ugašen je požar kod sela Fatnica. Kod sela Krivača i Plana ugašen je požar trave i niskog rastinja, a u prekidu je bio magistralni put Bileća-Gacko.

Šumski požar kod sela Zvijerina ponovo se aktivirao i gase ga vatrogasci i mještani, a i dalje je aktivna požar kod sela Zasada.

Jedan broj vatrogasaca otišao je kao ispomoć u Crnu Goru gdje gori u pograničnom dijelu prema Bileći. U Nevesinju, požari na planini SNJežnica i kod sela Udrežnje su pod kontrolom.

 

Tagovi:
Autor