Uhapšene u Budvi: Rumunka i Piroćanka pljačkale luksuzne apartmane

BUDVA – Rumunku Elenu Tican (42) i Daru Tošić (38) iz Pirota uhapsila je budvanska policija zbog sumnje da su izvele veliku pljačku u Starom gradu, kada su iz luksuznog apartmana iznijele sef sa zlatnim nakitom i novcem – 26.000 švajcarskih franaka, 400 evra i nešto dolara!

Rumunka je “pala” prije tri noći, dok je pokušala da upadne u apartman u Starom gradu, dok su Tošićevoj lisice na ruke stavljene dan ranije, kada je sa suprugom pokušala da napusti Crnu Goru, pišu Novosti.

Ovom policijskom akcijom stavljena je tačka na seriju velikih krađa u Budvi. Ticanova i Tošićeva su sa muževima iznajmile apartman u Sutomoru, koji im je bio baza, a onda su rentirale automobile i “radile” po primorju. Nakon krađe sefa na red je došao ruski bogataš koji je boravio na Svetom Stefanu. One su provalile u njegov apartman i uzele dve hiljade evra, 21.000 rubalja i zlatni nakit. Prema izveštaju policije iste osobe su opljačkale majku odbornice DF u Herceg Novom, Simonide Kordić, kada su ukrale porodični nakit.

Inače, u poslednja dva mjeseca ovo je četvrti slučaj da lopovi u nemogućnosti da otvore sef odluče da ga ponesu sa sobom. Prije četiri noći odnijet je sef iz Menjačnice u prodavnici DIS na auto-putu Beograd – Zagreb na Bežaniji i policija još traga za dvojicom lopova koji su odnijeli oko 30.000 evra.

Na video-snimku koji je policija uzela, vidi se da su vješti lopovi metalnom šipkom razbili staklo na vratima, a zatim uz pomoć BMV-a bez registarskih tablica uspeli da izvale sef koji je bio pričvršćen za pod. Sef su odvukli tako što su jedan kraj sajle vezali za kuku na automobilu, a drugi kraj za ovaj predmet u kom se nalazio novac.

Sredinom maja, trojica maskiranih, od kojih dvojica imaju po 19, a jedan 17 godina, provalili su u jednu malu privatnu benzinsku stanicu na Karaburmi.

Iz ove pumpe odnijeli su metalni sef sa pazarom, težak 150 kilograma. Lopovi su plijen sakrili u obližnju kuću maloljetnika, koji je kasnije uhapšen. Privedeni su I. S. (19), S. P. (19) i sedamnaestogodišnjak, u trenutku dok su brusilicom pokušavali da otvore sef.

Sef ukraden i bivšem direktoru Partizana

NEKADAŠNjI direktor Partizana Žarko Zečević opljačkan je početkom maja i iz njegovog stana je odnijet sef. On je prijavio nestanak od oko 4.000 evra.

Autor