Ostali sportovi — 20 Oktobar, 2013 u 22:59- Komentarisano: 0 puta

U Bileći održana prva off-road Avantura “Hercegovina 2013”

IZVOR:
BILEĆA SPORT
AUTOR:
Moja Hercegovina
FOTO:
Mojahercegovina.com

U Bileći je danas održana prva off-road Avantura “Hercegovina 2013”. Učesnici off-road avanture su vozili maršutu Mirlovići – Vidiša – Ruda – Brezova dola – Krnjin kamen – Dola – Sitica – Proplastine, dužine 85 kilometara.

U Bileći održana prva off-road Avantura “Hercegovina 2013”

U Bileći je danas održana prva off-road Avantura “Hercegovina 2013”. Učesnici off-road avanture su vozili maršutu Mirlovići – Vidiša – Ruda – Brezova dola – Krnjin kamen – Dola – Sitica – Proplastine, dužine 85 kilometara. Na prvoj off-road avanturi, odnosno džipijadi učestovalo je više od 50 posada sa vozilima iz Republike Srpske, Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Njemačke. of road Okupljanje takmičara počelo je jutros u 8 časova, u restoranu Jezero. Svim učesnicima su dodjeljeni startni brojevi i naljepnice za vozila, da bi u 9 časova, prije početka glavne manifestacije održan defile vozila kroz centar grada, odakle učesnci odlaze put Mirlovića.

U prvom dijelu džipijade vozilo se uz strmi šumski put na relaciji Razdolje – Dolovi (Viduša). Drugi dio etape sadržio je vožnju po travnatoj i strmoj podlozi (Ruda). Zatim slijedi ispit spretnosti, tj. poligon u Brezovim dolima. Poslije poligona uslijedila je brzinska staza Dola – vrh Sitnice i na kraju uspon-revijalni i najzahtevniji dio susreta Duboka – Proplastina.

2Iako su bili idealni vremenski uslovi bilo je i manjih prepreka na vozilima, ali i pored toga svi učesnici su stigli do cilja.

Bodovanje i ocjenjivanje učesnika vršila je iskusna sudijska trojka, koju su činili: Aleksandar Dangubić (Bileća), Aleksa Aleksić (Trebinje) i Marko Skiljević (Gacko).

Po završetku takmičarskog dijela svi učesnici su se vratili na početnu tačku, u restoran Jezero. U restoranu Jezero prema zaslugama učesnicima su uručeni pehari, diplome i zahvalnice, posle čega je nastavljeno druženje uz večeru i kulturno umjetnički program. .

Organizator prvog off-road susreta je Planinarsko društvo “Gorštak” Bileća. Sponzori takmičenja: Opština Bileća – generalni sponzor, AS Commpany, Mljekara Pađeni, Autoservis Pireli, Nik Prom i Zeder Beograd.

Cijeli tok susreta obezbjeđivali su pripadnici MUP-a Bileća, kao i medicinsko osoblje.

Posebno oduševljene za sve bila je užina u selu Dola, 50 kg pečenja, 20 kg sira i kajmaka i 100 litara jugorta, koje su obezbjedili domaćin zajedno sa mljekarom “Pađeni”.

RTRS video:

 

11

3 6 7

1 5 8

10 12 of road

Preuzeto sa BILEĆA SPORT / Foto: Mojahercegovina.com

Napomena: Strogo je zabranjeno pisati komentare velikim slovima.
Svi komentari su djelo i lično mišljenje naših posjetilaca. Internet magazin Mojahercegovina.com nije odgovoran za njih kao ni za eventualne reakcije. Dalje...
Mojahercegovina.com zadržava pravo da komentare svih korisnika, po ličnom odabiru, u bilo kojem trenutku briše i uklanja sa portala bez prethodne najave.
Mojahercegovina.com zadržava pravo ukloniti svaki komentar koji je uvredljiv, vulgaran, pornografski, prijeteći, rasistički ili šovinistički.
Komentari na portalu su isključivo lično mišljenje naših korisnika, te ni u kojem smislu ne predstavljaju stavove portala Mojahercegovina.com.
Komentarisanjem pristajete na sve gore navedene Uslove korišćenja.
Sakrij.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Najnoviji članci: