U Bileći održana akcija “Daj krv – probudi heroja u sebi”

BILEĆA –  U akciji dobrovoljnog darivanja krvi “Daj krv – probudi heroja u sebi”, koju su organizovali Udruženje Srba Hercegovaca i prijatelja u Srbiji iz Novog Sada i Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi – Crveni krst Bileća, u Domu zdravlja “Sveti Luka” u Bileći prikupljeno je ukupno 40 doza dragocjene tečnosti.

Bilećanka Jelena Radmilović, član Udruženja Srba Hercegovaca iz Novog Sada, za “Moju Hercegovnu” rekla je da je ova akcija samo jedna od brojnih humanitarnih akcija koju njihovo Udruženje provodi, te izrazila nadu da će i ova u Bileći prerasti u tradiciju.

“Ova akcija potekla je uglavnom od mladih iz Udruženja Hercegovaca u Novom Sadu, prije svega od Bojana Milenića i Marka Nikčeviča. Naš cilj je da što više mladih uključimo u davanje krvi, da oni shvate koja je zapravo svrha svega toga, koliki je značaj davanja krvi”, rekla je Radmilović za naš magazin.

Jelena Radmilović

Dragan Tabaković je jedan od brojnih studenata, članova ovog Udruženja, koji je danas odlučio da napravi human gest  i daruje krv po prvi put.

“Došao sam ovdje da iskažem humanost i darujem krv, da bi nekom spasio život. Mi, Hercegovci iz Novog Sada, smo organizovali ovu akciju i skupili smo dosta mladih koji i ne studiraju s nama u Novom Sadu, već i u Republici Srpskoj”, rekao je Tabaković.

Dragan Tabaković

Dr Dragan Šarenac, šef službe za transfuzijsku medicinu Opšte bolnice Trebinje, izrazio je zadovoljstvo samom inicijativom ove akcije, kao i odzivom građana.

“Pored studenata, danas ovdje imamo uključene i ljude koji nisu studenti, ali su čuli da ima organizovana akcija, tako da naravno da i te ljude nismo odbili. Za sada fino teče i drago mi je da ćemo imati akcije i sa članovima Udruženja u ostalim hercegovačkim gradovima”, izjavio je dr Šarenac.

Dr Dragan Šarenac (FOTO: Moja Hercegovina /arhiv)

Za današnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi bilo je prijavljeno ukupno 52 građana. Akcija će se narednih dana održati i u Nevesinju, Gacku, Trebinju i Foči.

Milena Koprivica

Autor