Trebinje: Biciklisti iz Livna i Zenice “podijelili” sirac sira

TREBINJE – Profesionalni biciklisti Biciklističkog kluba “Mostar”, Ivan Deronja iz Livna i Haris Hrustanović iz Zenice, pobjednici su šeste po redu biciklističke trke “Za sirac sira” koja je danas održana u selu Žakovo kod Trebinja.

Pobjednici šeste Biciklističke trke “Za sirac sira”

Njih dvojica kroz cilj su prošli skupa, a zahtjevnu brdsku stazu, dugu preko četiri kilometra, savladali su za 13 minuta i 36 sekundi.

Ivan Deronja je bosanskohercegovački prvak u biciklizmu, a svojim učešćem u ovoj manifestaciji želio je, kaže, da je, prije svega, podrži.

– Staza je bila kratka, ali lijepa. Haris i ja smo odlučili da uzmemo učešće kako bismo promovisali brdski biciklizam u BiH – rekao je kratko Deronja.

I Haris Hrustanović zadovoljan je stazom u Žakovu, a Ivanova i njegova zajednička pobjeda, otkriva, bila je stvar dogovora.

– Ovo mi je prvi put da učestvujem u ovoj trci koja je bila rekreativnog tipa. Mi smo profesionalci, pa smo vozili srednjim tempom i odlučili smo da skupa uđemo prvi u cilj. Vožnja kroz hercegovački krš je lijepa i dinamična – istakao je Haris koji je inače prvak BiH u biciklizmu.

Zajedno kroz cilj

Najuspješniji takmičar iz Trebinja danas je bio Miloš Bodiroga koji je osvojio drugo mjesto.

U glavnoj trci učešće je uzelo 26 takmičara iz BiH i Crne Gore.

Trebinjci najbrži među juniorima i djecom

Snage su danas odmjerili i juniori i djeca. Najbrži među juniorima bio je Radoslav Tešanović iz Trebinja, dok je u konkurenciji djece prvo mjesto uzeo Trebinjac Đorđe Đurić

U obje kategorije učešće je uzelo po osam takmičara.

Jedina takmičarka u Žakovu danas je bila Kristina Gudelj.

Najboljima su pripali trofeji, kao i autentična nagrada po kojoj je ova trka i dobila naziv – trebinjski sir “škirpavac”.

Organizatori Planinsko društvo „Vučji zub“ ističu da je, osim promocije biciklizma i zdravog života, cilj ove biciklističke trke i prezentacija hercegovačkog sela i domaćih proizvoda.

Moja Hercegovina

Autor