Trebinjci i Bilećani prednjače u narušavanju javnog reda i mira

TREBINJE – Centar javne bezbjednosti Trebinje predstavio je svoj rad od januara do septembra ove godine izvještajem u oblastima javnog reda i mira, bezbjednosti saobraćaja i sprječavanja i otkrivanja kriminaliteta. 

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Načelnik sektora policije CJB Trebinje Siniša Laketa naveo je kako zabilježeno 212 slučajeva narušavanja javnog reda i mira u kojima je policija bila prinuđena da primijeni silu 33 puta da bi uspostavila javni red i mir, a evidentirana su 302 prekršaja što je za 4 odsto više nego u odnosu na isti period prošle godine.

Pa je tako na području Trebinja zabilježeno 89 prekršaja, u Bileći 71, Nevesinju 53, Gacku 65, Ljubinju 10 i na Berkovićima 6 prekršaja.

Evidentirano je osam napada na policiju, što je za 6 napada ili 300 odsto više nego u odnosu na isti period prethodne godine. Pet napada je izvršeno prilikom uspostavljanja narušenog javnog reda i mira od strane policijskih službenika. Policijska stanica Trebinje je u posmatranom periodu rasvijetlila 16 krivičnih djela u oblasti Teških krađa.

Iz oblasti krivičnih djela protiv života i tijela evidentirano je 41 krivičo djelo, podnesena su 34 izvještaja protiv 49 lica. Tom prilikom je povrijeđeno 38 lica, dok su dva lica lišena života.

Laketa je takođe istakao da je cilj Policijske stanice Trebinje i svih policijskih stanica u Hercegovini bio da poveća prisustvo policije blizu školskih objekata, na ulicama i trgovima, a sve u cilju jačanja subjektivne i objektivne sigurnosti na području opština istočne Hercegovine.

Miloš Bajović

Autor