Proljećna slika iz Gacka – Za biznismene pravila ne važe

GACKO – Prvi dah proljeća se u Gacku, gradu na 930 metara nadmorske visine, sa nestrpljenjem čeka.  Sunčani i topli dani se, po pravilu, koriste za veliko spremanje i izbacivanje starih, pokvarenih ili suvišnih stvari.

Radnici "Pavgorda" u akciji čišćenja (FOTO: Moja Hercegovina)
Radnici “Pavgorda” u akciji čišćenja (FOTO: Moja Hercegovina)

Zakon o komunalnom redu predviđa da se kabasti otpad odvozi na deponiju, lično ili uz pomoć “Komusa”, za šta se može rezervisati veliki kontejner, a sve sa ciljem da se uvede koliko-toliko reda u, inače, haotične komunalne prilike.

Međutim, ove odredbe, po svemu sudeći, ne važe za vlasnika hotela u centru grada, preduzeće “Pavgord”, odnosno Gordana Pavlovića.

Subotu, tradicionalno neradni dan za opštinske službe u koje spada i Komunalna policija, radnici “Pavgorda” koriste za veliko čišćenje hotela tako što staze, dušeke i ostalo pokućstvo spaljuju u parku ispred hotela na sveopšte zgražavanje stanara okolnih kuća i prolaznika.

Dvadesetak metara dalje smještena je Vatrogasna jedinica. Kažu, intervenisali su i ugasili vatru. No, onda je iz hotela izašao Pavlović, čestitao im na obavljenom zadatku riječima: “Dobro ste to uradili, specijalci!”, a potom naredio radnicima da opet potpale lomaču.

Kao što smo već pisali, tokom rekonstrukcije hotela nije ispoštovan ni minimum bezbjednosnih zahtjeva iako se radi o objektu u samom centru grada.

Javnost nije upoznata sa konačnim izgledom budućeg hotela i parka koji je ispred njega. Imajući na umu da se vlasnik “Pavgorda” nikada nije sastao sa čelnicima opštine, postoji osnovana sumnja da to nije poznato ni nadležnim organima.

Vjerovatno u želji da Gacko što prije dobije hotel, opštinska vlast je zauzela stav da “ne ljuti” Pavlovića čija je nepredvidivost i naprasitost već opšte poznata, pa ne insistira na poštovanju elementarnih pravila.

Budući da su tako ovom biznismenu date odriješene ruke da radi po svom nahođenju i savjesti, lomača na sred Gacka i nije neko iznenađenje.

Lomača u centru Gacka (FOTO: Moja Hercegovina)
Lomača u centru Gacka (FOTO: Moja Hercegovina)

Milanka Kovačević

Autor