Poziv Nevesinjcima da budu humani u vrijeme prazničnog darivanja

NEVESINjE – Udruženje oboljelih od multiple skleroze regije istočne Hercegovina u saradnji sa Crkvenom opštinom Nevesinje, Crvenim krstom i omladinskom organizacijom “Bona Fide” pokrenulo je akciju sakupljanja humanitarne pomoći za oko 50 socijalno najugroženijih porodica iz Nevesinja. Organizatori pozvaju privredne subjekte i građane da se uključe i pomognu akciju, kako bi se ovim porodicama omogućilo da dostojno obilježe Božić.

1125201618416
(FOTO: Moja Hercegovina)

Branimir Tamindžija, predsjednik udruženja oboljelih od multiple skleroze rekao je da se akcija sa motom “Dobrota je u našim srcima” sprovodi već pet godina uz pomoć donatora iz Kanade, Mila Milivojevića, Milijane Samčević i Bojana Grahovca, a cilj je da se ovogodišnji humani rad zaokruži velikom akcijom pomoći najugroženijim.

Naše udruženje se humanitarnim radom bavi već 15 godina i planiramo nastaviti time da se bavimo.  Drago nam je što se veliki broj firmi i privatnika već priključio ovoj akciji, a ovim putem želim da pozovem i ostale privatnike, javne ustanove i građane da daju svoj doprinos i da im se pomogne u vrijeme praznika”, rekao je Tamindžija. 

Branka Filimonovic, sekretar nevesinjskog Crvenog krsta, je rekla da u Nevesinju postoji 1.700 korisnika koji primaju pomoć od Crvenog krsta, a da je broj osoba i porodica koje su na granici siromaštva daleko veći. Ona je istakla da je značajno da se, naročito u prazničnom periodu, sjetimo i onih koji imaju manje od nas i dodala da je zadovoljna što se sve više mladih uključuje u ovu akciju.

Sva pomoć koju privrednici i pojedinci žele da doniraju sakupljaće se u kancelariji Omladinskog centra kod gradske pijace do 4. januara, a oni koji žele da se dodatno informišu o ovoj humanitarnoj akciji to mogu da učine na broj telefona 065/457-060.

Organizatori kažu da je svaka pomoć dobrodošla, da naše malo nekome znači mnogo, i da se zajedničkim naporom može učiniti mnogo za zajednicu i njene ugrožene članove.

Ljubiša Bukvić

Autor