Poljoprivrednik mora da plati 10.000 dinara zbog pominjanja Vučića u bolnici

Prekršajni sud u Čačku kaznio je poljoprivrednika Miloša Pajovića iz sela Mršinci kod Čačka sa 10.000 dinara, jer je pominjanjem imena premijera Aleksandra Vučića u čačanskoj bolnici narušio javni red i mir.

Foto: Tanjug / Rade Prelić
Foto: Tanjug / Rade Prelić

Kako se navodi u presudi, Pajović je u aprilu prošle godine, dok je kroz selo vozio traktor, ugledao svog komšiju kako nepomično leži pored puta, prišao mu je i pošto je ustanovio da je u kritičnom stanju, otrčao je do kuće udaljene skoro dva kilometra i dovezao automobil kojim ga je dovezao u čačansku bolnicu na urgentno odjeljenje, javlja Nedeljnik.

Pozvao je medicinsku sestru i doktorku da preuzmu njegovog komšiju iz vozila, jer nije mogao da hoda, a doktorka je nakon kratkog pregleda rekla Pajoviću da je potrebno da komšiju sa uputnicom odvede u hiruršku ambulantu kako bi Predraga odneli na dalje preglede.

FOTO: Nedeljnik
FOTO: Nedeljnik

Na to je Pajović rekao da žuri i da je dovoljno što ga je dovezao do bolnice te neka ga doktorka vozi na hirurgiju, a doktorka odgovorila da je ona ljekar i da ne može pacijenta da vodi na drugo odjeljenje.

,,Pa ti onda zovi Vučića, neka ga on vodi do bolnice, a ja odoh kući” odgovorio je Pajović doktorki, nakon čega se vozilom udaljio iz kruga bolnice na koji način je učinio prekršaj kažnjiv po članu 8. stav 1 Zakona o javnom redu i miru”, navodi se u presudi Prekršajnog suda.

Zastupnici okrivljenog su istakli za čačanski portal Moravainfo da se nigdje u prijavi protiv Pajovića ne navodi da se u bolnici drsko ponašao, niti da je povisio ton ili vikao na osoblje bolnice i da je jedino što mu je stavljeno na teret pominjanje Aleksandra Vučića pred dežurnom doktorkom.

Autor