Policajci darovali krv u nevesinjskoj bolnici

NEVESINJE – Uslijed povećane potrošnje zaliha krvi u nevesinjskoj bolnici policijski službenici iz Nevesinja i Gacka organizovali su danas akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

(FOTO: Moja Hercegovina)

Ukupno je skupljeno šest doza dragocjene tečnosti, a šef službe Nevesinje u Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske Maksim Brenjo kaže da su zalihe krvi stabilne, ali da je povećana potrošnja, kako u Nevesinju tako i u obližnjim bolnicama.

Maksim Brenjo

“Ovo je druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja koju u nevesinjskoj bolnici realizuju pripadnici MUP-a Republike Srpske iz Nevesinja i Gacka. Sa policijom imamo odličnu saradnju, a njeni pripadnici daruju krv i van planiranih akcija. Velika je potrošnja zaliha krvi u ovim mjesecima, ali održavamo komunikaciju sa bolnicom u Foči kako bi osigurali stabilne zalihe, kako u toj bolnici tako i u našoj”, rekao je Brenjo uz poziv građanima da se priključe akcijama dobrovoljnog darivanja.

Pomoćnik komandira policijske stanice Srđan Stajić kaže da nevesinjski policajci dva do tri puta godišnje organizuju akcije dobrovoljnog darivanja.

“Naš aktiv okuplja desetak stalnih dobrovoljnih davalaca. Danas smo ovde po pozivu iz nevesinjske bolnice, a naši službenici se uvijek odazovu i spremni su da pomognu ako se ukaže potreba. Dobrovoljno davalaštvo je značajno, kako za pacijente tako i za zdravlje onih koji daju krv, a akcije koje organizujemo sa kolegama iz ostalih opština budu lijep povod za druženje”, kaže Stajić.


Ljubiša Bukvić

Autor