Papa Franja sumnja u ukazanja Gospe u Međugorju

Papa Franja izrazio je ozbiljne sumnje u subotu oko svakodnevnih ukazanja Gospe u Međugorju kamo pristiže milion hodočasnika godišnje.

FOTO: Vijesti.ba

U junu 1981. šestoro djece i mladih ispričalo je da su svjedočili ukazanju Gospe u Međugorju. Ona se, navodno, danas pojavljuje svakodnevno nekima od tih svjedoka, sada odraslih.

,,Žena koja im se ukazuje nije Isusova majka”, rekao je Papa u avionu kojim se u subotu vraćao iz Portugala gdje je proglasio svetima dvoje od troje pastira koji su ispričali da su vidjeli Gospu 1917. u Fatimi.

Papa je u subotu spomenuo istragu u toku u Crkvi koja je iznijela ,,sumnje” u navodna sadašnja ukazanja u Međugorju.

,,Ja sam lično zločastiji, više volim Madonu majku, našu majku, a ne Madonu voditeljku odjeljenja koja šalje poruke svakog dana. Ta žena nije Isusova majka”, izjavio je on.

,,Ta navodna ukazanja nemaju neki značaj, to je moje lično mišljenje. Jasno je, pa ko misli da bi Gospa rekla: dođite sutra u toliko i toliko sati i ja ću reći poruku tom i tom vidiocu?”, naglasio je on.

,,O prvim ukazanjima, onima djece, istraga kaže, više manje, da treba nastaviti istraživati oko toga”, rekao je on. Istakao je da se ne može poreći ,,duhovni i pastoralni” fenomen hodočasnika koji pronalaze vjeru na tom mjestu.

Autor