Nevesinjski osnovci poručili prvačićima: Drugari čekamo vas u školi (FOTO)

NEVESINJE – Priredbom u fiskulturnoj sali Osnovne škole “Risto Proroković” iz Nevesinja upriličena je dobrodošlica i uručeni prigodni pokloni mališanima koji će sutra po prvi put sjesti u školske klupe.

Učenici starijih razreda kroz ples, pjesmu i recitacije su budućim osnovcima poručili da je škola lijepo mjesto gdje ih čekaju beskrajni radosni trenuci.

U ime škole buduće osnovce i njihove roditelje pozdravila je direktorica Mara Šaran. Mališanima je poželjela uspješno školovanje, a roditeljima obećala da će učiniti sve da osnovcima pruže što kvalitetnije obrazovanje.

Načelnik Milenko Avdalović rekao je da će opština nastaviti da podržava rad obrazovnih ustanova. Istakao je da se mora nastaviti ulaganje u školsku infrastrukturu, a mališanima je poželio srećan početak školovanja uz savjet da slušaju učitelje i budu vrijedni učenici.

Na kraju su budućim školarcima poklonjene bojanke kao mali znak pažnje. Nastava za 97 mališana koji kreću u prvi razred počinje sutra, a osim njih u školske klupe sjeda 1080 učenika u gradskim i područnim školama.

Ljubiša Bukvić

Autor