Mostar: Bingo će sačuvati radna mjesta i obnoviti spaljeni objekat

MOSTAR – Radnici neće ostati bez posla, a čim se steknu uslovi krenuće se u obnovu “Binga” u Mostaru, saopšteno je iz Tržnog centra “Bingo” koji je u potpunosti izgorio u subotu veče.

FOTO: KLIX

”U požaru koji se dogodio u tržnom centru Bingo u Mostaru, 22. prila u večernjim satima, naš centar u potpunosti je izgorio. U ovoj potresnoj situaciji, sreća je što nema ljudskih žrtava, a naša najveća vrijednost – naši uposlenici, su zbrinuti i dobro su. Jedan dio uposlenika je raspoređen u naše druge trgovine na području Mostara, a ostali su počeli s korištenjem godišnjeg odmora. Nakon ovoga, ubrzo ćemo praviti nove preraspodjele kako bi se sačuvala radna mjesta”, saopšteno je iz tržnog centra Bingo.

O novčanoj vrijednosti štete još uvijek je rano govoriti, rekli su iz Binga, dodajući da će krenuti u obnovu centra čim se stabilizuje situacija i završe sve potrebne radnje.

”Naše ostale poslovnice u Mostaru su na raspolaganju našim cijenjenim kupcima, koji su do sada obavljali kupovinu u centru kojeg je zadesio požar. Zahvaljujemo svima onima koji nam putem društvenih mreža, poslovnih kontakata ili medija pružaju podršku, a posebno zahvaljujemo našim uposlenicima, kupcima, poslovnim partnerima, građanima Mostara i vatrogasnim i policijskim službama, jer su uz nas bili od samog početka nesreće”, saopštili su iz Binga.

Podsjetimo, jutros su u objektu stečeni uslovi za obavljanje uviđaja, a pripadnici sektora KRIM policije HNK već su u objektu, uz stalni nadzor vatrogasne jedinice, te se u narednom razdoblju očekuju informacije o uzroku požara.

Autor