Mladi hercegovački slikari izložili svoje radove u Nevesinju

NEVESINJE –  Škola slikanja i crtanja „Centar Kembridž“ priredila je večeras u Gradskoj galeriji u Nevesinju impresivnu izložbu na kojoj je predstavljeno 100 radova polaznika ove škole, kojima je prikazan sav raskoš talenta mladih hercegovačkih umjetnika.

(FOTO: Moja Hercegovina)
(FOTO: Moja Hercegovina)

Na izložbi su predstavljeni radovi polaznika ove škole iz Trebinja, Bileće, Gacka i Nevesinja, a najmlađim članovima pripala je čast da svečano otvore izložbu.

Likovna umjetnica i predavačica u „Centru Kembridž“ Jelena Glogovac Savić izrazila je zadovoljstvo što je još jedna izložba organizovana u lijepom ambijentu nevesinjske Galerije i istakla kako ova škola pokušava da djecu, osim tehnika slikarstva, nauči i nekim praktičnim znanjima koja će im biti neophodna tokom daljeg školovanja i života.

„Mi našu djecu učimo da budu samostalna, da svijet nije crno-bijeli, da svi nosimo svijetlost u sebi, a povremeno ih i naučimo nekoj likovnoj tehnici. Kasnije, kada ta ista djeca odu na neke fakultete ili akademije, nama profesorima ostaje da se nadamo da ćemo ih u narednoj dekadi sresti kao jako dobre savremenike u jednoj ovakvoj, ili drugim svjetskim galerijama“, rekla je Jelena Glogovac Savić.

Jelena Glogovac Savić (FOTO: Moja Hercegovina)
Jelena Glogovac Savić (FOTO: Moja Hercegovina)

Današnja izložba, osim talenata koji će nesumnjivo u narednim decenijama proslaviti Hercegovinu, odisala je jednostavnošću kakvu samo djeca imaju u svom poimanju svijeta, prirode i života.

Ljubiša Bukvić

Autor