Ministarka Golić u Nevesinju: Novi izgled sportske dvorane do kraja 2018. godine

NEVESINJE – Ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju u Vladi Republike Srpske Srebrenka Golić razgovarala je danas u Nevesinju sa opštinskim rukovodstvom o projektima koji su u vezi s energetskom efikasnošću, a obišla je i sportsku dvoranu koja će biti renovirana u naredniom periodu, kao i gradilište buduće HE “Dabar”.

Golić je istakla da vrlo zadovoljna tempom kojim se Nevesinje razvija posljednjih godinu dana.

Govoreći o rekonstrukciji sportske dvorane u Nevesinju, ona je napomenula da pregovara sa, ne precizirajući o kome je riječ, međunarodnim donatorima i da od njih očekuje dio sredstava za sanaciju sportske dvorane. Inače, projekat sanacije sportske dvorane finansiraće opština Nevesinje iz kreditnih sredstava, a dio Vlada RS.

“Ovaj projekat nije jeftin i koštaće preko 550.000 KM i mi ćemo pokušati da ga sažmemo u dvije faze. Prva faza je sanacija krova i statičko ojačanje dvorane. Vlada RS je putem Fonda za zaštitu životne sredine kofinansirala prvu fazu u iznosu od oko 80.000 KM, a druga faza je primjena energetske efikasnosti. Ona tek slijedi i finansijski je najobimnija – oko 350.000 KM”, pojasnila je Golić.

Zamjenik načelnika opštine Nevesinje Mlutin Samardžić naveo je da je, pored rekonstrukcije sportske dvorane, sanacija Ulice cara Dušana trenutno jedan od većih projekata u Nevesinju, te da je njegova vrijednost oko 550.000 KM.

Ljubiša Bukvić

Autor