Gugl bežične slušalice prevode strane jezike u realnom vremenu

Kompanija Gugl (Google) je sinoć u San Francisku predstavio nove pametne telefone, laptope, a najveću pažnju prisutnih pokupile su prve bežične slušalice koje imaju mogućnost prevođenja stranih jezika u realnom vremenu.

Slušalice (Piksl Bads) mogu se spojiti s bilo kojim Android pametnim telefonom koji su povezani s virtuelnim asistentom, prenosi Klix.

Uz  slušalice korisnici se mogu javljati na telefon i puštati muziku, a što je najzanimljivije od svega, slušalice prevode strane jezike u realnom vremenu.

Slušalice imaju opciju slušanja i pričanja na stranim jezicima uz povezanost s mobilnim telefonom .

To znači da prilikom slušanja nekog govora na stranom jeziku, slušalice automatski prevode taj govor na jezik koji odaberete.

S druge strane, uz pomoć Guglovog glasovnog asistenta, korisnici Piksl Bads mogu i razgovarati s nekim na stranom jeziku. Na primjer, pritiskom na slušalicu uz riječi “dopusti mi da govorim italijanski”, korisnici će moći pričati na engleskom jeziku, dok će njihov mobilni telefon prevoditi na italijanski njihovom sagovorniku.

Guglova glasovna asistentkinja ili asistent putem slušalica će uvijek obavještavati korisnike o novim pozivima, porukama ili događajima iz kalendara.

Gugl Piksl Bads podržavaju 40 jezika, a na tržište stižu 22. novembra. Njihova početna cijena biće blizu 350 KM.

Tagovi:
Autor