Direktor Mercedesa o drastičnim promjenama koje čekaju svijet: “Ljudi će da žive duže od sto godina”

Direktor fabrike Mercedes Benc Diter Zetsche rekao je da su mu, umjesto proizvođača automobila, glavni konkurenti Tesla, Gugl, Ejpl i Amazon te naveo “dramatične promjene” koje nas očekuju u narednih 20 godina.

FOTO: Index

Zetsche je izjavio da će Uber postati najveća taksi služba na svijetu, a Erbnb najveća hotelska kompanija. Takođe je rekao da će američki advokati ostati bez posla jer sistem IBM Votson u sekundama pruža pravne savjete sa 90 odsto tačnosti, dok je tačnost savjeta advokata samo 70 odsto.

“Naša djeca nikada neće biti vlasnici automobila ni vozačkih dozvola”

On predviđa da će u 2030. godini “kompjuteri postati inteligentniji od ljudi”, a već sljedeće godine će se pojaviti automobili sa samoupravljanjem za javnu upotrebu.

Tvrdi da će do 2020. automobilska industrija biti poremećena jer “više nitko neće kupovati auto”

Pozvaćete auto da dođe po vas, on će se pojaviti i odvesti vas do odredišta. Nećete morati ni parkirati, moći ćete raditi nešto drugo tokom vožnje i samo ćete platiti za pređenu udaljenost. Naša djeca nikada neće imati vozačke dozvole, niti će biti vlasnici automobila”, kaže Zetsche.

“Mnogi inženjeri su potpuno prestravljeni zbog Tesle”

On smatra da će automobili na samoupravljanje spasiti milione života svake godine jer će drastično smanjiti broj nesreća na svijetu.

“Većina automobilskih firmi će vjerojatno bankrotirati, a one tehnološke (Tesla, Ejpl, Gugl) će u revolucionarnom pristupu graditi kompjutere na točkovima. Mnogi inženjeri iz Folcvagena i Audija su potpuno prestravljeni zbog Tesle”, izjavio je direktor Mercedesa.

Autor