CJB Trebinje: Bilećanima najviše kazni zbog nevezivanja pojasa

TREBINJE – Centar javne bezbjednosti Trebinje za tri dana sankcionisao je 176 učesnika u saobraćaju zbog nekorištenja bezbjednosnih pojaseva i sigurnosnih sjedalica za djecu, od čega najviše Bilećana.

policija-rs

U toku ove akcije, koja je sprovedena prošle sedmice, kontrolisano je ukupno 366 učesnika u saobraćaju, najviše vozača -308, dok je ukupno sankcionisano za navedene prekršaje 176.

“Zbog neupotrebe bezbjednosnog pojasa sankcionisano je 175 učesnika u saobraćaju, od toga 173 vozača i dva suvozača. Najviše sankcionisanih je bilo u Opštini Bileća – 57, 56 vozača i jedan suvozač, a najmanje u Opštini Ljubinje – 11 vozača”, naveli su iz CJB Trebinje.

Iz trebinjskog CJB-a upozoravaju da urađene analize evidentiranih saobraćajnih nezgoda i prekršaja koji su počinjeni u saobraćaju pokazuju kako bez obzira na niz republičkih, regionalnih i lokalnih akcija koje policijski službenici realizuju na putnoj mreži istočne Hercegovine učesnici u saobraćaju i dalje imaju nizak stepen saobraćajne kulture i svijesti o potrebi poštovanja saobraćajnih propisa.

“Poštovanjem saobraćajnih propisa svi učesnici u saobraćaju čuvaju svoj život, mlađim generacijama daju dobar primjer, ali i čuvaju živote svih ostalih”, apelovali su iz CJB Trebinje.

Ovaj Centar najavio je da će u narednom periodu da intezivira kontrole učesnika u saobraćaju s obzirom na predstojeće Vaskršnje praznike, te pozvao sve učesnike da se pridržavaju saobraćajnih propisa.

Podsjećamo, da su od 15. februara 2017. godine na snagu stupile Izmjene i dopune Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevim BiH koje propisuju veće novčane kazne i rigoroznije kažnjavanje za počinjene prekršaje.

Autor