Božićno darivanje u Nevesinju – pomoć za 60 porodica

NEVESINjE – Povodom božićnih praznika juče je u Nevesinju dodijeljena pomoć za 60 najugroženijih porodica i oboljelih od multiple skleroze.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Humanitarna akcija “Dobrota se nalazi u srcima ljudi” realizovana je zajedničkom inicijativom i aktivnostima Udruženja multiple skleroze regije “Istočna Hercegovina”, Crvenog krsta, Omladinske organizacije “Bona fide” i Crkvene opštine Nevesinje, kao i donatora iz Kanade Mila Milivojevića, Milijane Samčević i Bojana Grahovca.

Akciji su se odazvali mnogi preduzetnici iz Nevesinja i Nevesinjci iz dijaspore.

Predsjednik Udruženja multiple skleroze Branimir Tamindžija istakao je da je ideja potekla od prijatelja iz Kanade, koji već petu godinu zaredom pomažu socijalno ugroženim porodicama.

“Ovom prilikom zahvaljujem se svim ljudima velikog srca koji su podržali  akciju, koju provodimo već pet godina, i na taj način uljepšali predstojeće božićne praznike ovim porodicama. Naše Udruženje je humanitarno i sav rad je volonterski, a krajem godine želimo da zaokružimo naš rad ovom akcijom. Pored prehrambenih i sanitarnih proizvoda pet porodica su dobile i novčana sredstva u sklo a to su dvije porodice po 300 KM od Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske, 100 KM za samohrane majke,  200 KM za porodice koje moraju da vode djecu na kontrolni pregleg u inostaranstvo i 50 KM su dobili oboljeli od multiple skleroze”, istakao je Tamindzija.

Član “Bona fide” Bojan Buha rekao je da se ova omladinska organizacija prošle godine udružila sa drugim organizacijama, kako bi obuhvatili što veći broj porodica kojima je pomoć potrebna.

Protejerej stavrofor Zoran Ilić rekao je da je ova akcija dokaz da imamo osjećaj za ljude koji žive pored nas.

“Mi kao društvo smo tu da pomognemo svim ljudima kojima je pomoć potrebna i da im pomognemo da se izbore sa teškoćama koje su ih zadesile, a za najvesiliji srpski praznik ne bismo želili da ijedna porodica ne može da ga proslavi”, kazao je Ilić.

U akciju se uključio veliki broj volontera koji su zajedno sa predstavnicima udruženja dostavljali humanitarnu pomoć porodicama, kako bi na dostojan način proslavili najradosniji praznik Božić.

Ova akcija još jednom je pokazala da su Nevesinjci širokog srca i da imaju osjećaj za solidarnost.

Autor