Bilećki maturanti zablistali u punom sjaju, prije defilea prosidba

BILEĆA – Srednjoškolski centar „Golub Kureš“ iz Bileće ispratio je večeras još jednu generaciju maturanata. Zablistavši u savršeno krojenim odijelima i svečanim haljinama, mladići i djevojke prodefilovali su bilećkim ulicama, a njihovi sugrađani su večeras kao i svake godine, izašli u velikom broju da pozdrave mladost i ljepotu.

Bura emocija mogla se vidjeti večeras na licima maturanata. Osmijeh i zadovoljstvo nisu sakrivali, ali ni  sjetu i pomalo tugu, zbog završetka  školovanja i rastanka sa školskim drugarima.

Direktor SŠC „Golub Kureš“ Zdravka Milićević imala je samo riječi hvale za ovu generaciju maturanta rekavši da su u toku školovanja ostvarili dobar uspjeh, a naročito je ponosna na to što su, kako je rekla, zreli i odrasli ljudi.

„Ove godine je završilo 167 maturanata, 63 gimnazijalca, 36 mašinskih tehničara, 33 ekonomska tehničara, 18 krojača i 17 bravara. Ova generacija biće upamćena po dobrom uspjehu, a posebno za gimnazijalce mogu istaći da su tako zreli i odrasli ljudi“, rekla je Milićević za naš magazin.

Zdravka Milićević (Foto: Moja Hercegovina)

Za maturantkinju Jelenu Gušić, koja je inače vrlo uspješna šahistkinja, srednjoškolsko obrazovanje i dani provedeni u školskim klupama ostaće upamćeni po druženju, ali i po profesorima koji su, kako je rekla, bili više nego korektni prema njima.

„Šah je jedna misaona igra za koju me veže mnogo lijepih uspomena, mnogo takmičenja i medalja. Za 13 godina, koliko se bavim ovim sportom, osvojila sam preko 70 medalja. Još uvijek nisam odlučila koji fakultet ću da upišem, ali sigurno nastavljam nešto dalje“, rekla je Jelena za „Moju Hercegovinu“.

Jelena Gušić (Foto: Moja Hercegovina)

Da je ova generacija bilećkih maturanata uspješna ne samo po ocjenama i primjernom vladanju, već i da je među njima mnogo uspješnih sportista svjedok je i Đorđe Dunđer, maturant gimnazije i jedan od uspješnijih mladih košarkaša. Za naš magazin Đorđe kaže da će mu pored svega u sjećanju ostati lijepe uspomene na druženje sa školskim drugarima.

„U toku školovanja, pored svega najbitnije je, ipak, druženje. Mi ćemo uvijek ostati zajedno. Nebitno je što je ovo kraj, to je zapravo neki novi početak“, rekao je Dunđer.

Đorđe Dunđer (desno) (Foto: Moja Hercegovina)

Profesorica srpskog jezika i književnosti Tanja Bubreško, koja je i razredni starješina jednog odjeljenja maturanata, večeras nije krila uzbuđenje i radost. Bubreško je rekla da je izuzetno ponosna na sve maturante, a posebno na svoj razred.

„Ponosna sam, srećna večeras i uzbuđena, jer su oni generacija koja je uspješna, koja je humana, generacija koja je učestvovala na brojnim svečanostima u Bileći, akademijama, recitalima. To je generacija koja ima sportske i šahovske uspjehe, a nadasve ih gledam kao velike ljude, kao buduće naše prijatelje“, izjavila je Bubreško za naš magazin.

Ovogodišnju proslavu maturske večeri pored prelijepih maturanata, obilježio je i nesvakidašnji gest. Naime, Aleksandar Čomić 23-godišnji Bilećanin odlučio se da baš večeras ispred svih maturanata i profesora zaprosi svoju djevojku, maturantkinju Nikolinu Vujović. 

Ovogodišnji defile, bio je specifičan i po tome što su ruku pod ruku  prošetali profesorica Dubravka Radović  i njen sin koji je maturant.

Profesorica sa svojim sinom maturantom (Foto: Moja Hercegovina)

Nakon svečanog defilea, maturanti će proslavu maturske večeri nastaviti tradicionalno u bilećkom Domu kulture. U galeriji pogledajte kako su bilećki maturanti izgledali večeras:

Milena Koprivica

Autor